Projectdoorstart

Jouw project weer op de rit! Project Reboot
TL:DR; In slechts 6 weken doorlooptijd voor € 10k krijgt je altijd 3 oplossingen...

Projectdoorstart

Een projectassessment en -doorstart door ervaren projectmanagers

Beschrijving

Is jouw project ontspoord? Wil je het doel alsnog halen? Dan is de "Projectdoorstart" jouw redding. Onze projectmanagers hebben jarenlange ervaring (+20 jaar) om projecten weer op de rit te krijgen. Na hooguit 6 weken doorlooptijd krijg jij 3 oplossingsrichtingen waar je uit kunt kiezen. Een van die scenarios was er altijd al. We bepalen (alsnog) de echte opdrachtgever, definiëren een nieuw (reëel) project, helpen de specialisten weer te motiveren (die anders hun LinkedIn status aanpassen) en geven aan hoe je een gedreven team samenstelt, dat de (toetsbare) projectresultaten kan opleveren. Zo wordt het doel gedragen door alle betrokkenen en wordt het ineens toch nog haalbaar. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is een keuze maken tussen de 3 scenarios.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Maar liefst 70% van de projecten faalt (2023) Project Management statistics 2023. Met het juiste projectmanagement, was dat slechts 20% geweest. Kennelijk leert men hier nog steeds weinig van. Want "projecten" worden nog steeds te snel gestart. Misschien omdat men denkt sneller klaar te zijn, als men maar snel start. Het tegendeel blijkt waar. Een schokkende 42% (2023) van de bedrijven "begrijpt", ondanks deze verontrustende cijfers nog steeds, de noodzaak of het belang van projectmanagement niet! En daar sta je dan... De deadline is al verstreken, het budget is al verstookt en is nog steeds niet helder wat er nou eigenlijk gemaakt moet worden...”.

Jouw project weer op de rit met onze unieke 1+3+6=10 formule

1 Eindbaas

Er is altijd één ( 1) echte eindbaas. Wij accepteren niemand anders als onze opdrachtgever, we leggen je verderop uit waarom. Dat is iemand met beslissingsbevoegdheid voor dit onderzoek én voor het project zelf. Denk aan een DGA, UBO, statutaire directeur of een bestuursvoorzitter. Iets wat we bij de KvK kunnen checken. AgilePM noemt het de Business Sponsor, PRINCE2Agile de Business Executive. Beste middenkader manager, verwijs je baas alsjeblieft naar deze webpagina . Er is namelijk een mandaat en daadkrachtige besluitvorming nodig. 41% van de "onderpresteerders" zegt dat onvoldoende steun van de Business Sponsor de belangrijkste reden is voor het mislukken van een project. Grote kans, dat te beperkte betrokkenheid van de eindbaas voor jullie project ook een oorzaak was van het mislukken ervan. Project Management statistics 2023


3 Oplossingen

Onze bijdehante belofte is dat we altijd met drie ( 3) oplossingsrichtingen komen. Eentje was er altijd al. Namelijk stoppen met het project. Onze aanpak maakt het verschil door op 1 A4'tje te benoemen, hoe je zo'n project "Closeout" voor jouw situatie gecontroleerd doet. Op zo'n manier dat je medewerkers bereid zijn om ooit nog in een volgend project mee te doen, met beperking van de verliezen op het project zelf. En met behoud van vertrouwen bij je stakeholders. Bijvoorbeeld klanten als er een "launching customer" meedeed in je eerste poging. Waarschijnlijk ben je meer geinteresseerd in die andere twee oplossingsrichtingen, waarmee je een doorstart kan maken. In een doorlooptijd van 6 weken, lichten we het project door om de andere 2 oplossingsrichtingen voor je project te bepalen. In een A4'tje per scenario geven onze geroutineerde project- en crisismanagers aan wat de vervolgstappen zijn.


In 6 weken tijd

In een doorlooptijd van 6 weken, lichten we het project door om de 3 oplossingsrichtingen voor je project te bepalen. In een A4'tje per scenario geven onze geroutineerde project- en crisismanagers aan wat mogelijke vervolgstappen zijn. Op het niveau van een eenvoudige visie en de algemene aanpak voor het project. Elk A4'tje kan op die manier dienen als een "Feasibility Assessment"( AgilePM ) of "Project Brief"( PRINCE2Agile ). Hieronder zie je dat er drie varianten zijn van onze aanpak: Small, Medium en Large die op maat zijn gemaakt voor de omvang van het project en de projectomgeving. De doorlooptijd van onze aanpak blijft echter altijd 6 weken. Het verschil zit in de intensiteit en de omvang en samenstelling van het "Project Interventie Team".


Voorwaarden voor succes - Rules of engagement (ROE)

Om dit effectief en efficiënt te kunnen doen, in zo'n korte tijd en voor deze lage kosten, stellen wij in die periode wel een aantal voorwaarden. Zie dit als onze 5 "Rules of engagement ( ROE)" voor het succes, die niet onderhandelbaar zijn:


 • Access all areas. Om ons werk goed te kunnen doen, mogen er geen hindernissen of beperkingen zijn. We moeten met iedereen kunnen praten en bij elk relevant overleg kunnen aanschuiven. Geen heilige huisjes of achterkamertjes. Wees gerust, we beginnen pas na wederzijdse ondertekening van een geheimhoudingsverklaring (NDA). Wij zullen direct bij opdracht een concept overeenkomst sturen. Op basis van die voorzet, kunnen jullie zelf de voorwaarden verder bepalen. Desgewenst wordt deze zelfs gedeponeerd (op jullie kosten) of met i-DEPOT beschermd voor een nader overeen te komen periode.
 • Betrokkenen worden op ons verzoek tijdig en voldoende tijd vrijgemaakt om met ons te praten of informatie te vergaren.
 • Eén toegankelijke (project-) locatie, met minimaal 1 vergaderruimte en 1 werkplek wordt dedicated aangewezen als "War Room" gedurende het assessment.
 • Werk kan ook remote plaatsvinden, betrokkenen beschikken over de middelen om deel te nemen via video meeting faciliteiten als MS Teams, Google Meet, Slack of Zoom.
 • De eindbaas heeft in deze periode elke week wel even een kwartiertje tijd voor ons. Voor een update over en weer. Rechtstreeks via zijn/haar mobiel, geen ingewikkeld agendagedoe via een office manager. Deze weken horen wij bij je "close circle".

Vaste prijs van € 10k voor de Medium variant

We bieden de Medium variant voor MKB-projecten aan voor een vaste prijs van € 10k (ex. BTW). Volledig transparant, er zijn geen verborgen kosten. Deze kosten dienen volledig voor aanvang van de werkzaamheden betaald te worden. Voor dit bedrag koop je een (of eigenlijk drie) manier(en) om uit een uitzichtloze situatie te komen. Objectief vastgesteld en zonder imagoschade aan je stakeholders uit te leggen.


De Large variant

Bij de Large variant voor projecten bij multinationals, beursgenoteerde bedrijven en overheden, doen we eerst een uitgebreidere intake. Zodat we een beter beeld krijgen van de projectomvang en de projectomgeving. Daarvoor vragen we een niet-restitueerbare aanbetaling van € 25k (ex. BTW). Wederom volledig transparant en voorafgaand geheel te betalen. Dit doen we bewust zo, omdat we dan reëel kunnen inschatten welke disciplines nodig zijn in het Project Interventie Team. Elke discipline zal direct deelnemen in de intake, zodat iedere specialist zijn eigen werk kan inschatten. Dit is een wezenlijke succesfactor, die we niet zouden kunnen borgen, als de intake zuiver door sales medewerkers zou worden gedaan. Op basis van de uitgevraagde informatie en aandachtspunten zullen de specialisten zelf een inschatting afgeven voor hun eigen deel. Die delen worden bij elkaar opgeteld om de vaste prijs voor dit specifieke Large traject af te kunnen geven. Reken op een totaal omvang voor de Projectdoorstart Large, tussen de dertigduizend en honderdduizend Euro. Dat is dan ook weer een vaste prijs die Sobware (als hoofdaannemer) aanbiedt voor de rest van de 6 weken van de Large Projectdoorstart.


Dreamteam van "zwaargewichten"

Het multidisciplinaire team bestaat uit "zwaargewichten" met aantoonbare ervaring. Vanzelfsprekend op het gebied van projectmanagement. Aangevuld met "serial entrepreneurs", business- en gedragscoaches, informatie architecten, solution- en enterprise architecten. Samen goed voor meer dan 125 jaar ervaring in complexe IT projecten. Dit zijn professionals, die normaliter niet (meer) ingehuurd willen worden op uurbasis omdat ze wel wat beters te doen hebben, zoals het runnen van hun eigen bedrijven. Bij hoge uitzondering, hebben ze zich in dit Dreamteam verenigd, omdat ze met onze formule de vrijheid behouden die ze nodig hebben. Ze doen het omdat ze het stiekem nog steeds erg leuk vinden, om organisaties te helpen met de kennis en ervaring die ze zo doorgeven aan een nieuwe generatie. En dat gaat verder dan het populistische omdenken, waarover je tegenwoordig veel hoort. Veel verder! "Out of the box"-denken, bedoel je? Nee, dit zijn authentieke denkers, die zullen demonstreren, dat die hele "box" er niet hoeft te zijn. Het gaat ook ergens pijn doen. Want misschien was die "box" wel lange tijd jullie enige houvast en comfortzone. Laat het los, begin opnieuw. We zullen je helpen.


Hierna is het klaar

Na het assessment beschik je over 3 (zeer waardevolle) A4'tjes. Drie doordachte, uitvoerbare strategiën. Drie wegen voorwaarts, terwijl je anderhalve maand eerder misschien geen uitweg meer zag. Dat is het, je bent ons verder niks verschuldigd. Als je dat zelf wilt, kunnen we om tafel om ook de projectmanager te leveren die het gekozen scenario gaat uitvoeren. Hoeft niet, even goede vrienden.


Wat is de volgende stap?

Is je serieuze interesse aangewakkerd? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende intake.

Ben je er al uit, dat je project dit nodig heeft? Bestel hieronder direct en verzeker jouw plek voor dit assessment.

Wees er op tijd bij voor jouw project! Door de specifieke projectmanagement "fixer" skillset die dit werk vergt, hebben wij een beperkt aantal professionals ter beschikking, die deze assessment-dienst kunnen leveren.


Sleutelwoorden

 • Projectdoorstart
 • Project Reboot
 • Dreamteam
 • Project Reset
 • Crisismanagement
 • Gefaald project redden
 • Project herstel
 • Vastgelopen project doorstarten
 • Cure for ill projects
 • Project Interventie Team
 • Fixers
 • MR Winston Wolf Miramax (1994) op Youtube
 • AgilePM
 • PRINCE2Agile
 • Ontspoord project weer op de rit

Product info

Dienst: On site en remote, resultaat commitment, ter grootte van 20-40 uur consultancy(bij Medium variant)

Kosten: Vaste prijs € 10k (Medium variant voor MKB)

Categorie: Projectmanagement, dreamteam, crisismanagement, interim management, projectdoorstart, fixers

Versie: 1.0, augustus 2023

product

Projectdoorstart assessment


Kleine projecten regeling

SMALL. Binnenkort verkrijgbaar. Een instap versie van het assessment voor kleine ondernemingen en kleine projecten.

€ NTB excl. BTW

 • Een assessment voor kleine ondernemingen.
 • Voor kleinere projecten (kosten <€ 100k).
 • Geheimhoudingsverklaring (NDA) onze voorzet, jullie voorwaarden. Desgewenst gedeponeerd (op jullie kosten) of met i-DEPOT voor 5 jaar
 • Voornamelijk op afstand (remote).
 • Twee of drie oplossingrichtingen.
 • Voorwaarden van toepassing.

Projectdoorstart MKB

MEDIUM. Geef jouw project weer een toekomst in 6 weken doorlooptijd.

€ 10.000,00 excl. BTW

 • Ontvang 3 oplossingsrichtingen
 • Op 3 A4'tjes. Compatible met een "Feasibility Assessment"( AgilePM ) of "Project Brief"( PRINCE2Agile )
 • Altijd twee scenario's en een Closout optie
 • Geheimhoudingsverklaring (NDA) onze voorzet, jullie voorwaarden. Desgewenst gedeponeerd (op jullie kosten) of met i-DEPOT voor 10 jaar
 • On site en Remote
 • Geen verborgen kosten

Je stemt in met de (5) voorwaarden voor succes hierboven. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Bestel nu
Mail of WhatsApp na je orderbevestiging de gedownloade concept NDA en gegevens door via de contact pagina, dan starten we direct
* Voor locatiebezoek kunnen beperkingen van kracht zijn.
We overleggen de mogelijkheden met u.

Overheidsproject of beursgenoteerd bedrijf

LARGE. Projectdoorstart voor overheidsprojecten of multinationale (EU) projecten bij grote, beursgenoteerde bedrijven. Vergelijkbare aanpak, zelfde doorlooptijd, maar dan met een groter team van project- en crisisdeskundigen.

Aanbetaling € 25.000,00 (non refundable) excl. BTW

 • Alles van projectdoorstart (MKB) grootschalig
 • Met een groter multidisciplinair team van toptalenten.
 • In dezelfde doorlooptijd.
 • Met een holistisch advies.
 • Geheimhoudingsverklaring (NDA) onze voorzet, jullie voorwaarden. Desgewenst gedeponeerd of met i-DEPOT voor 10 jaar, met optie voor verlenging
 • In een bruikbaar rapport.
Aanbetaling doen (niet-restitueerbaar!)
Mail of WhatsApp na je orderbevestiging de gedownloade concept NDA en gegevens retour door via de contact pagina, dan starten we direct!
* Voor locatiebezoek kunnen beperkingen van kracht zijn.
We overleggen de mogelijkheden met u.
Wil je meer weten? Wij ook!